Silent Reading ツ

Wednesday, January 15, 2014


pernah ada crush?

yang apa orang kata
crush ni buat kau rasa


"semangat nak pergi sekolah"


ok
itu pendapat orang


crush ni lebih kurang macam





kau suka dekat someone dalam diam tapi kau tak pernah bagitahu dia. kau cinta dia dalam diam. kau usha dia dari jauh. kau jeling dia masa takda orang nampak. yang buat hati kau berbunga bila nampak dia. buat hati kau bergetar bila dia lalu sebelah kau. buat kau rasa nak pengsan bila bertentang mata dengan dia.

tapi ada lagi satu sebernarnya

buat hati kau rasa disiat siat
bila kau tengok dia rapat dengan perempuan lain


betulkan? jangan tipu aku. aku tahu


CRUSH

ni




sebenarnya





buat kau berharap. berharap sorang sorang. berharap macam-macam. tinggi kau letak harapan dekat dia.
walau kau belum pasti sama ada yang dia suka atau tak.




&



unik bila



kau dah mula crush dekat someone
kau akan tahu semua little things tentang dia





dari hujung rambut dia sampai hujung kaki dia




dari cara dia sikat rambut
cara dia betulkan rambut
cara dia ikat tali leher
cara dia berjalan
lagu dia suka
warna dia suka
ex dia




sampai cara dia ikat tali kasut pun kau tahu


betulkan? jangan tipu aku





kau curi curi pandang dia tu perkara penting setiap hari kau akan buat




next bila sayang kau mula bertambah setiap hari
sehari aku tak nampak dia kau rasa kosong, kau mula cari mana dia


dan 








sikit







demi









sikit



kau mula tanya diri kau, kenapa tak terus terang?
kenapa tak bagitahu dia kau suka dia


ok start dari situ

kau cuba kumpulkan kekuatan


kau buat keputusan yang agak drastik

tanya dia luah dekat dia apa yang hati kau rasa.

dan bila kau luah


happy bila








dia layan kehendak kau
sampai buat kau gelak senyum sorang sorang bila wechat dengan dia

padahal benda tak lawak pun senanya







s e d a n g k a n



dia tak pernah bagitahu kau

yang dia suka kau

atau kau hanya tepuk sebelah tangan






tapi kau lupa semua tu

kau fikir apa?

kau fikir seronok
kau dah cukup happy bila kau luah dekat dia. then dia mula layan kau. tanpa kau sedar kau berharap dekat dia. lagi lagi bila dia panggil kau 'sayang' kau mula cair. 


kau mula letak dia paling atas dalam hidup kau



kau lupa

lupa yang dia langsung tak pernah bagi kata putus






dan bila 







kau nampak dia rapat dengan perempuan
kau nampak dia main tepuk tampar dengan perempuan lain
kau nampak dia jalan sama sama dengan perempuan lain
kau nampak dia curi curi pandang perempuan lain



bila dah lama seronok
sekarang kau mula sedar

sedar dari mimpi


YANG DIA TAK PERNAH BAGI JAWAPAN


YES OR NO



kau mula tanya dia

siapa kau bagi dia


.
.
.
.
.
.
.
.
.

tiap tiap hari kau tanya

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
  tiap tiap hari juga dia lari dari jawab soalan tu

.
.
.
.
.
.
.
.








sampai satu masa


kawan baik kau
sedarkan kau



dia bagitahu 

yang crush kau ni 

''tak suka pun dekat kau"

"dia saja buat kau berharap"

"dia dah ada awek dah pun"


tapi sebab dia bosan


dia layan kau
sebab tu je






TUP

















rasa macam berhenti bernafas kejap











rasa sentap gila




















masatu kau rasa macam
hati kau bisik dekat kau




"SEMUA LELAKI SAMA"



kau rasa macam selama ni kau terbang tinggi sangat
sampai buat kau jatuh bergolek balik dekat bawah






sakit
pedih
benci
kecewa


bercampur dalam satu masa



start dari situ 
kau jauhkan diri dari dia



start dari situ
kau rasa mula fobia nak ada crush



start dari situ
kau mula kata "semua lelaki sama"

kau perlu tahu


lelaki tak semua sama
cuma kau salah pilih lelaki



yang perlu kau tahu


cerita kau sebenarnya tentang
" tepuk sebelah tangan "



--------------------------------------------------------------------------------



No comments:

Post a Comment

Write Your Comment Gorgeous :)