Silent Reading ツ

Thursday, August 21, 2014



"kalau kau betul-betul cintakan dia, kau tak boleh pentingkan diri. relationship kena adil, apa kau buat dia boleh buat. apa kau rasa taknak dia buat, kau pun jangan buat. simple as that." - sa

perempuan

oh yea sekali dengar, kau dah imagine dekat kepala kau one girl dengan perangai perangai pelik yang dia ada. yang buat kau rasa seronok bila nampak dia. yang buat kau tiba tiba sengih sorang sorang bila teringat dekat dia. yang buat kau terdiam bila ada orang cerita pasal dia. yang buat kau jadi sedih tak tentu hala.yang buat kau berharap tah tinggi mana. yang buat kau letak rasa percaya. tak cukup rasa percaya, kau tanam rasa cinta. yang dalam diam kau jadikan dia kau punya dunia. yang sebenarnya kau sendiri tak dapat agak yang betul ke dia kau punya future. tapi disebabkan atas dasar sayang dan suka, kau letak semua sebeban atas dia. fuh semput

                                         




                                               perempuan ni complicated tau sebenarnya.
                                                          
                  dengan manja dia                         
                                                        dengan gedik dia
                                                                                                    dengan kemahuan dia
                                dengan panas baran dia
                                                                                    dengan mood yang macam suis dia
             dengan dia punya overthinking 
                                                                    dengan dia punya gaya




but kalau kau betul betul faham dia, senang je nak handle sebenarnya. perempuan ni jenis suka dibelai disayang dipuji. kadang kadang dia sengaja cakap dia buruk sebab dia nak kena puji. lagi lagi dari someone yang dia sayang. so kau sebagai boyfriend dia jangan sesekali cuba nak puji perempuan lain. even lalu lah perempuan lawa mana pun depan korang masa dating, even cutting model sekalipun. kalau dia tanya "lawa kan dia" you as her boyfriend must deny it & please cakap something yang buat dia yakin dengan diri dia. contoh macam "cantik? biasa je. awak lagi cantik" sebab apa? sebab perempuan ni cepat terasa. sekali kau cakap dia tak cantik, sampai bila bila dia ingat. sekali kau puji perempuan lain, sampai bila bila dia ingat nama perempuan tu & guess what apa lagi teruk? kau tunggu time gaduh.........................aku sure seratus lima puluh peratus nama perempuan tu akan naik. maybe depan kau dia chill. but bila dia lepak dengan kawan kawan dia, bila perempuan tu lalu kau tengok dia mula tunjuk perangai dia macam mana.



thats why la aku cakap perempuan ni complicated. susah orang nak faham dia. dia suka buat benda yang vice versa. faham tak? ok lah contoh macam bila dia tengah badmood

                                                               "are you okay?"
                                                                  "i'm okay"

no dia tak okay. kau kena faham dekat situ. dengan cara dia cakap. cara mata dia tunjuk hint. cara dia yang tak tengok muka kau. dengan suara yang bergetar. cakap sangkut sangkut. kalau betul kau kenal dia, dari benda kecik kecik macam ni kau dah boleh tahu dia okay ke tak.

okay faham? next.



perempuan ni suka benda remeh temeh. benda yang remeh tapi sweet. contoh macam, dia tengah tidur. pukul 3 pagi dapat whatsapp dari kau. "awak, saya rindu awak" takpun, kau describe dia with a long details. kau cerita macam mana kau boleh suka dekat dia. macam mana kau suka tengok dia senyum. 



kau tengok dia punya sengeh bangun pagi macam mana. the whole day dia akan senyum sampai telinga. even dekat sekolah tengah belajar killer subject pun dia still sengih & tak mustahil apa yang dia belajar hari tu, semua masuk kepala. nampak tak besarnya impak dia hahahahahahahaha pelik kan

                  

okay next

perempuan ni jenis suka overthinking. 

suka fikir yang kau tak sayang dia
suka fikir yang kau selalu pandang perempuan lain





suka fikir macam ni

"macam mana kalau boyfriend aku tinggal aku.........''
"macam mana kalau boyfriend aku......."
"macam mana kalau boyfriend aku................"
"macam mana kalau boyfriend aku....."

walaupun kau dah cakap sejuta kali dekat dia yang kau sayang dia. tapi masa masa ni. dia tetap hilang rasa yakin.



kau sebagai boyfriend dia. yang pilih dia dari awal. yang decide nak bercinta dengan dia. mesti kau faham dengan perangai bendul dan tak matang dia yang ni. what should you do is buat dia rasa yakin balik. bila dia stress belajar, try bagi semangat dekat dia. bila esok dia ada exam, wish la dia good luck cakap benda simple pun dah boleh dia bersemangat balik.

                                 "saya tahu awak boleh, saya tahu girlfriend saya ni pandai"                                           
"janganlah ovethinking, saya awak punya saya nak awak je"
"belajar rajin rajin"
"saya ada dengan awak ni"

sedap sikit hati dengar


tak susah pun rasanya :)


perempuan ni juga suka bila kau selalu spend time dengan dia. contoh macam buat benda bodoh sama sama. sampai kena marah dengan cikgu. ah lantak orang nak kata apa, as long kau tahu yang kau happy & diorang tak hahaha *soundtrack lagu they dont know about us* lulz okay merepek




            last but not least apa yang kau patut buat ialah sayang dia dengan siapa dia yang sebenarnya
                                                                          
                                                                  tahu bebal dia
                                          tahu perangai buruk dia yang tak semua orang tahu
                                              tahu yang dalam diam jadikan kau dunia dia



paling penting, rasa percaya antara korang berdua tu.

okay?